Det här är Indien 2011

Indien 2011. Utkanten av en liten stad i en av de delstater som kallas de mest välmående. En tvååring som var nära att förlora livet i svåra magsmärtor som följd av att hon druckit smutsigt vatten. Vattnet var smutsigt eftersom soporna ligger i drivor och förgiftar vattnet. Lokala myndigheter håller inte rent i denna del av staden eftersom den befolkas av Daliter. En farbror som använder alla sina sparade pengar för att betala för tvååringens sjukvårdskostnader. En familj som får äta ännu näringsfattigare mat ett tag framöver.

Samma stad. Samma område. En man som dör i tuberkulos och en kvinna som blir änka. Hon öppnar en liten affär där hon säljer linsbiffar. Men så går priset på lök upp med 70 procent och det lönar sig inte längre att sälja biffarna och hon förlorar sin inkomst. Hennes tre barn får äta ännu näringsfattigare mat ett tag framöver.

Det här är Indien 2011. Landet som har en av världens snabbast växande ekonomier. Landet som kallas världens största demokrati. Landet som förutspås bli en ny supermakt.

Det här är Indien 2011. Landet som ligger efter Sudan och Zimbabwe på det globala hungersindexet. Landet där 47 procent av barnen är undernärda.

Det_har_ar_Indien_2011_1

3 Responses to “Det här är Indien 2011”

  1. Kjell says:

    Rörande bra skrivet!

  2. Maran says:

    thanks kristin, this is good way to share with others. You are a good writer. You Have this tellent to discribe to Other to know clear picture. Selvi also “with me, explained to about it.

Leave a Reply